Stiri / Secretele financiare ale oamenilor nevazuti
24 octombrie 2012

secretele-24.10.2012

Samusocial din România a lansat în această săptămână o campanie de strângere de fonduri pentru a susţine financiar serviciile de asistenţă socială, medicală şi de reinserţie socio-profesională a persoanelor adulte fără adăpost din Bucureşti.

Campania “Secretele financiare ale oamenilor nevăzuţi” se desfăşoară exclusiv în spaţiul on-line, prin postarea pe mai multe website-uri a unui banner care, odată accesat, prezintă poveşti de viaţă reale ale câtorva beneficiari ai organizaţiei care au ajuns să trăiască în stradă nu pentru că şi-au dorit acest lucru, ci pentru că viaţa le-a jucat o festă. În schimbul destăinuirii dramelor pe care le-au trăit, aceşti oameni cer doar să li se mai acorde încă o şansă – şansa de a face parte din această societate, de a avea un loc de muncă şi de a deveni capabili să se întreţină singuri.

Conform estimărilor Samusocial din România, în Bucureşti trăiesc printre noi aproximativ 5.000 de adulţi ai străzii, iar organizaţia oferă în mod frecvent servicii gratuite de asistenţă socială, medicală, psihologică, psihiatrică, reinserţie socio-profesională, acces la baia socială, donaţii în îmbrăcăminte şi încălţăminte unui număr de peste 4.400 de persoane fără adăpost, înregistrate cu fişe sociale. În fiecare an, Samusocial din România plaseaza pe piaţa reală a muncii peste 60 de adulţi ai străzii.